Πρόσκληση από το αμερικανικό Πεντάγωνο στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Στο επίκεντρο οι φρεγάτες

Πρόσκληση να επισκεφθεί το αμερικανικό Πεντάγωνο έλαβε, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Τον τελευταίο καιρό οι Αμερικανοί κάνουν ευρύτερες, συνδυαστικές κινήσεις και προσπαθούν να μπουν «σφήνα» στους υπόλοιπους διεκδικητές που συναγωνίζονται για τις φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Πεντάγωνο και να συναντήσει τον ομόλογό του, Στρατηγό Μαρκ Α. Μίλεϊ το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Η πρόσκληση στον Κωνσταντίνο Φλώρο σχετίζεται άμεσα με τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει εκπονήσει η στρατιωτική ηγεσία και αφορούν κυρίως το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Η επίσκεψη δεν έχει ακόμα κλείσει οριστικά λόγω κορονοϊού και των πρωτοκόλλων υγείας που ισχύουν στις ΗΠΑ, αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς η επιστολή ενδιαφέροντος στάλθηκε και ο αμερικανικός παράγοντας δείχνει έντονη κινητικότητα και θέλει με την επίσκεψη Φλώρου στο Πεντάγωνο να μπει άμεσα στον σκληρό πυρήνα των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για τις φρεγάτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.