Στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 .

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Εντυπωσιακή θα είναι η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και αφορούν τόσο το εορταστικό μέρος της παρέλασης αλλά και την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ήδη στις πρόβες που γίνονται σε διάφορα στρατόπεδα εφαρμόζονται πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στα τέλη της εβδομάδας.

Η παρέλαση θα γίνει στο Σύνταγμα αλλά χωρίς την παρουσία πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης καις την κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης.

Θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Στην κατεύθυνση η επέτειος να λάβει ακόμα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά, ήταν και η σύνδεση της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με την 25η Μαρτίου ήταν από τις πρώτες ενέργειες που υιοθετήθηκαν ήδη από το περασμένο φθινόπωρο. Ήταν στις ημέρες του Οκτωβρίου όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου και αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέπτονταν συμβολικά την Πύλο, στέλνοντας το μήνυμα ότι «έχουμε δείξει στην ιστορία μας ότι μπορούμε και στεκόμαστε όρθιοι παρά τις δυσκολίες και προχωράμε μπροστά».

Στον αττικό ουρανό θα πετάξουν Rafale, ενδεχομένως και αμερικανικά αεροσκάφη ενώ για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα ελικόπτερα kiowa του στρατού ξηράς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.