Ποιοι ξένοι ηγέτες θα παραστούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Τελικά, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως, η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της στις 25 Μαρτίου.

Έως αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι στην Αθήνα, για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα βρίσκονται:

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, πρίγκιπας διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Μάλιστα όμως αποκαλύπτει η στήλη ΒΗΜΑτοδότης θα βρίσκονται στην Αθήνα από την προηγούμενη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους έχει προσκαλέσει και σε δείπνο.

Η Γαλλία, η Αγγλία και η Ρωσία είναι οι τρεις χώρες που ενόπλως και διπλωματικώς ενεπλάκησαν υπέρ της Ελληνικής Επανάστασης και προσκλήθηκαν να εκπροσωπηθούν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου σε ανώτατο επίπεδο. Ητοι: από το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν.

Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πάντως δήλωσε πως η επίσκεψή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την υγεία του 99χρονου πατέρα του Φιλίππου και βεβαίως από την εξέλιξη της πανδημίας.

Το τελετουργικό για τα 200 χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κράτους θα αρχίσει με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Εν συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει το επίσημο δείπνο.

Θα προσκληθεί σε αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλοι πολιτικοί.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν (COVID επιτρεπούσης) τη στρατιωτική παρέλαση.

Στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν συμμαχικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν.

Αμέσως μετά την παρέλαση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μακρόν και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ οι άλλοι δύο, οι Κάρολος και Μισούτιν, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.