Εμπαιγμός και με τα τάμπλετ για τα σχολεία!

Ακόμα να πάρουν voucher οι μαθητές για τα δωρεάν τάμπλετ στα σχολεία!

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους μαθητές για το πρόγραμμα των vouchers ύψους 200 ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί από το 2020, με τους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα με… ίδια μέσα εδώ και μήνες, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα καταφέρουν να αποκτήσουν εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται πως πολλές οικογένειες διαθέτουν μόνο έναν υπολογιστή στο σπίτι τους, με το πρόβλημα να περιπλέκεται ότι υπάρχουν δύο παιδιά στο σπίτι ή όταν ο ένας γονιός βρίσκεται υπό καθεστώς τηλεργασίας!

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές και φοιτητές, που βλέπουν τη χρονιά να φτάνει στο τέλος της, ενώ η τηλεκπαίδευση εκτιμάται πως θα διαρκέσει πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο έργο, το οποίο θα προχρηματοδοτηθεί από τον κρατικό Προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα ενταχθεί στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται πως, με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, οι αιτήσεις στην πλατφόρμα gov.gr θα ξεκινούσαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

Το εκπτωτικό κουπόνι των 200 ευρώ θα λάβουν οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και κυρίως όσες δικαιούνται το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.