Είναι λόγος παραίτησης του Χρυσοχοϊδη;Κίνηση Αστυνομικών: Μας τοποθετούν απέναντι στους πολίτες

«Δεν είναι ο ρόλος μας να καλύπτουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες», αναφέρει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών για τη βία στη Νέα Σμύρνη

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών για τις σκηνές αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν εις βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως η κυβέρνηση ακολουθεί «αυταρχική πολιτική χωρίς προηγούμενο» και «τοποθετεί ακραία απέναντι στους πολίτες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι η «αυταρχικοποίηση» θα οδηγήσει στο σημείο «η μισή Αστυνομία να φυλάει την άλλη» και υποστηρίζουν πως τα Α.Τ. βρίσκονται σε απαξίωση και διαθέτουν ελάχιστο προσωπικό, ενώ σημειώνουν ότι ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες στελεχώθηκαν με «ανεκπαίδευτο προσωπικό». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών αναφέρει:

«Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού. Μάλιστα, ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, που πρότινος στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των Τμημάτων, έχουν προσανατολιστεί, με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη καταστολή, με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανένα.

Οι μέρες που διανύουμε είναι κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά ζοφερές. Η αυταρχικοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το επιτείνει. Ήδη τα μεθοδευμένα σε απαξίωση Α.Τ. με ελάχιστο προσωπικό αλλά και τα επιτελεία είναι επιβαρυμένα με φυλάξεις κυβερνητικών στόχων. Με όλα αυτά θα μας οδηγήσουν η μισή Αστυνομία να φυλάει την άλλη μισή.

Δουλειά μας είναι υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δουλειά του Έλληνα αστυνομικού είναι να είναι ταγμένος απέναντι στο έγκλημα και αποδεχόμαστε όλους τους κινδύνους που ο ρόλος μας εγκυμονεί. Δεν είναι δουλειά μας όμως να διακινδυνεύουμε έτι περαιτέρω και να χρησιμοποιούμαστε ως εργαλείο όξυνσης της κοινωνικής έντασης, για να καλύψουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες.

Τη λύση δεν μπορούμε να τη δώσουμε εμείς σε προβλήματα που μόνο πολιτικά μπορούν να λυθούν. Δυστυχώς, ούτε η φυσική αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία ασχολείται ουσιαστικά με την ασφάλειά μας και δεν εγγυάται την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αντιθέτως με τις επιλογές τους, τη θέτουν σε κίνδυνο. Η δημοκρατία που οφείλουμε με σθένος να προασπίζουμε, δεν αποτελεί περιεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης, αλλά διαδικασία συνεχούς εμπέδωσης της».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.