Έξαλλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου με τον Βερέμη: «Να ζητήσει συγγνώμη»!

Σκληρή απάντηση στον κήρυκα του ενδοτισμού και της εθνικής ηττοπάθειας, καθηγητή Θάνο Βερέμη, έδωσαν οι αδάμαστοι ακρίτες του Καστελλόριζου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ανεκδιήγητος Βερέμης (το όνομα σημαίνει τον αδύναμο), που βρέθηκε να είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της γνωστής «ευέλικτης» ομάδας του ΕΛΙΑΜΕΠ, με μια δήλωση ανεξήγητης υποτέλειας αναφέρθηκε απειλητικά και με τρόπο τρομοκρατικό σε σενάρια κατάληψης της ακριτικής ψυχής της Ελλάδας, στην οποία θα εισβάλουν, κατά την υπόθεσή του, 50.000 Τούρκοι στρατιώτες, θα κλείσουν τους Έλληνες του νησιού σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και κατόπιν, θα πουν ότι αυτό το νησί είναι δικό τους «γιατί έτσι»!

Πρόκειται βέβαια για κωμικό υπόδειγμα στρατηγικής ανάλυσης, αλλά οι απαράδεκτες δηλώσεις αυτού του εξέχοντος στα σημιτικά σαλόνια… αναλυτή προκάλεσαν ορισμένη αίσθηση σε όσους επιμένουν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Η «δημοκρατία» ανέδειξε το θέμα για να καταγγείλει τις απόψεις που κυκλοφορούν σε κάποια αθηναϊκά ρετιρέ, τα οποία συγχέουν την πατρίδα με τις δημόσιες σχέσεις… Κι έτσι η υπόθεση έλαβε διαστάσεις.

Με οργισμένη ανακοίνωση διαμαρτυρίας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων «Άγιος Κωνσταντίνος», μέσω του προέδρου του, Βασίλειου Νικολαρά, απαντά:

«Αυτοί οι ακρίτες μας στέκουν σαν βράχος ακλόνητος σε κάθε απειλή του γείτονα, αιώνες τώρα, και σ’ αυτούς βασίζεται η Ελλάδα για να κρατά τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης ως έχουν. Αυτό που χρειάζονται από εμάς είναι να τους ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε τη συμπαράστασή μας, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Και το απέδειξαν οι Έλληνες ότι τους στηρίζουν, έχοντας κυριολεκτικά πλημμυρίσει το περασμένο καλοκαίρι το νησί, σε ένδειξη συμπαράστασης. Κι έρχεστε τώρα εσείς, με τις ανυπόστατες δηλώσεις σας ότι ‘έχετε την εντύπωση, αλλά δεν είστε βέβαιος’ και όσα είπατε στη συνέχεια να κλονίσετε αυτόν τον ηρωισμό τους.

Εάν ο στόχος σας είναι η προσωπική σας προβολή και επίδειξη, να αφήσετε εκτός των επιδιώξεών σας το Καστελλόριζο. Εάν πάλι είναι η δημιουργία φόβου στον πληθυσμό τόσο του νησιού μας όσο και της Ελλάδας μας γενικότερα, όπως κάνει και ο υπουργός Αμύνης της γείτονος με τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του, να σταματήσετε τις απαράδεκτες δηλώσεις σας και να ζητήσετε συγγνώμη από τους Έλληνες πατριώτες».

Στο μεταξύ, χθες, ένας γελοίος Τούρκος αναλυτής, ο Χακάν Μπαϊρακτσί, μιλώντας στο CNN TURK ανέφερε, προκαλώντας ιλαρότητα, ότι σε περίπτωση πολέμου «σε τέσσερις ημέρες θα μπούμε στη Θεσσαλονίκη και σε 12 στην Αθήνα», με την ίδια σιγουριά που ο Θάνος Βερέμης προεξοφλούσε την ήττα μας στο Καστελλόριζο.

Ας κοπιάσουν…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.