To Facebook “μπλόκαρε” τον Μάριο Λώλο εξαιτίας φωτογραφιών από την πορεία για τον Κουφοντίνα

Το Facebook μπλόκαρε το προφίλ του γνωστού φωτογράφου, Μάριου Λώλου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από την πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για τον καταδικασμένο δολοφόνο της 17 Νοέμβρη και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος”, αναφέρει το Facebook αιτιολογώντας την κίνηση να κατεβάσει τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ.

Ο Μάριος Λώλος έχει ανεβάσει τις ίδιες φωτογραφίες από την πορεία για τον Κουφοντίνα και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό στην οποία κατηγορούν το Facebook για λογοκρισία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

“Για την λογοκρισία. Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία. λογοκρισία.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ “.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.