Οι Εθνοφύλακες ετοιμάζονται να παραδώσουν τον οπλισμό τους τις επόμενες μέρες

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική ανάρτηση στο σύστημα της Διαύγειας που αφορά το “μισθωτήριο” για το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Έβρου περίμεναν μια δεύτερη συζήτηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη όπως ο ίδιος το είχε υποσχεθεί με τον ερχομό του στον Έβρο,όπως αναφέρει το e-evros.gr.

Αυτή φορά ο Έβρος δεν αστειεύεται.Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας αναφέρει οτι οι Εθνοφύλακες του Έβρου σε μια κινηση υψηλού συμβολισμού τις επόμενες ημέρες θα παραδόσουν τον οπλισμό τους.

Ακολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσαν εχθές οι 29 Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, την οποία σήμερα θα συνυπογράψουν οι κοινοτάρχες και από τα νότια του νομού:

“Ήρθε η ώρα της ΠΡΑΞΗΣ για τον ΈΒΡΟ, ήρθε ξανά ένα χρόνο μετά η ώρα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μέχρι τέλους, σε όσους εκ των έσω αυτήν την φορά επιτίθενται στον τόπο και την πατρίδα μας.

Όσο εμείς καλόπιστα αναμέναμε μια καθαρή απάντηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ξεκάθαρο πως οι διαδικασίες και οι αποφάσεις προχώρησαν. Για εμάς, χωρίς εμάς. Αποφάσεις που θα καθορίσουν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών και των εγγονιών μας, το μέλλον του τόπου μας. Λυπούμαστε για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ και την ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ με την οποία μας αντιμετώπισε τελικά ο κ.Μηταράκης επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις χειρότερες προβλέψεις μας. Έχουμε πλέον χάσει την εμπιστοσύνη μας απέναντι του αλλά και στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του κρίσιμου αυτού θέματος για τον Έβρο μας. Και δεν υπάρχει χειρότερο για την πολιτική ηγεσία από το να χάνει καθολικά την εμπιστοσύνη του λαού της, να χάνει την αξιοπιστία της.

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ των Κοινοτήτων ΦΥΛΑΚΙΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ, ΚΑΒΥΛΗΣ, Ν.ΒΥΣΣΑΣ, ΡΙΖΙΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΝ, ΣΤΕΡΝΑΣ, ΑΡΖΟΥ, ΕΛΑΙΑΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΛΤΟΥ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΖΩΝΗΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΚΟΜΑΡΩΝ, ΚΥΠΡΙΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ, Ν.ΧΕΙΜΩΝΙΟΥ, ΟΡΜΕΝΙΟΥ, ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΠΛΑΤΗΣ, ΠΤΕΛΕΑΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΙΟΥ, ΜΑΡΑΣΙΩΝ, ΜΗΛΕΑΣ, ΠΕΤΡΩΤΩΝ και ΧΑΝΔΡΑ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ οι Πρόεδροι των 29 Κοινοτήτων του ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ τους συνδημότες μας σε μαζικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – όπως αυτές οργανώνονται στην Ορεστιάδα για τις επόμενες ώρες και ημέρες – και δηλώνουμε την πρόθεση μας να οδηγηθούμε σε οριστικές ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ από τις θέσεις μας εφόσον προχωρήσει με ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ διαδικασίες το έργο του ΚΥΤ, νιώθοντας την βαρειά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υπερασπιστούμε το συμφέρον του τόπου μας, που είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο μας εξέλεξαν οι συνδημότες μας σε αυτήν την θέση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.