Αποκαλύψεις από τον Γ.Ντάσκα:ο “Καλλιτέχνης ( αθώος ντε…βιαστής-παιδεραστής) της χρονιάς Λιγνάδης”…Από το Μεταξουργείο στο Προεδρικό μια πηδηξιά δρόμος…

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβηκε στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019.Μέσα σε έξη μήνες ο Δημ.Λιγνάδης τιμήθηκε με το βραβείο του “Καλλιτέχνη της Χρονιάς”.

Το βραβείο έδωσε το ίδρυμα ΚΕΦΙΜ.

Στο ίδρυμα ΚΕΦΙΜ.

Τώρα που αποκαλύπτεται το σκάνδαλο  Λιγνάδη το Ιδρυμα έξεδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Τα βραβεία Προμηθέας απονέμονται σε διακεκριμένα πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, της τέχνης και της συγγραφής, όχι για το έργο τους, αλλά για τη συνεισφορά τους στην προώθηση των ιδεών της ελευθερίας με την στάση τους και τη συμπεριφορά τους. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, που σημαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι διέπραξε ποινικά αδικήματα που ευθέως στρέφονται κατά της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ατόμου, η επιτροπή των βραβείων «Προμηθέας 2019» ανακαλεί το βραβείο «Καλλιτέχνης της χρονιάς 2019» μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση αυτή. Η ανάκληση δεν συνιστά θέση η έκφραση γνώμης της επιτροπής για την ουσία της υπόθεσης, αλλά λήφθηκε με κριτήριο ότι αν ήταν γνωστό κατά την βράβευση ότι ο τότε υποψήφιος ελέγχεται για τέτοιας ηθικής και νομικής απαξίας συμπεριφορές, δεν θα του είχε δοθεί το βραβείο, το οποίο και θα του αφαιρεθεί οριστικά αν αποδειχθεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, δηλαδή τα δικαστήρια ή τα πειθαρχικά όργανα που δικαιούνται να τον ελέγξουν, ότι επέδειξε αξιόποινη, αντιδεοντολογική ή ανήθικη συμπεριφορά.»

Η Επιτροπή των βραβείων Προμηθέας 2019:

Λένα Δραγούμη | Αρχιτέκτονας, Μέλος ΔΣ ΚΕΦίΜ

Νίκος Δρανδάκης | Ιδρυτής BEAT, Βραβευμένος «Επιχειρηματίας της χρονιάς» 2017

Αντύπας Καρίπογλου | Δικηγόρος

Δημήτρης Κατσούδας | Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΚΕΦίΜ

Πάσχος Μανδραβέλης | Δημοσιογράφος, Βραβευμένος «Δημοσιογράφος της χρονιάς» 2018

Στέφανος Μάνος | Ιδρυτής της Δράσης, τ. Υπουργός Οικονομικών, βραβείο για την «Συνολική του προσφορά στην ελευθερία» 2017

Αλεξάνδρα Χαριτάτου | Ιστορικός & Μουσειολόγος”

Ποιά είναι τα πρόσωπα του βραβείου λοιπόν;

Πρώτος ο Ν.Δρανδάκης.Είναι ο επιχειρηματίας που έφτιαξε την  ιδιωτικη εταιρεία για τα ταξί και εξόργισε τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.Είχε εμφανιστεί τότε η εταιρεία αυτή ως λαμπρή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και όχι την ψωροκώσταινα που θέλει τα ταξί ατομικά και βρόμικα.

Όταν πήγαμε στο Λονδίνο  θελήσαμε να δούμε και να μπούμε στον πύργο της σουπερ εταιρείας.Με βάση το “πλασσάρισμα” που έκανε αυτό πιστεύαμε.

Και πάθαμε σοκ.Την βρήκαμε σε “μποξ”  μιας συνοικίας ,όπως τα δυτικά προάστεια της Αθήνας.Σε ένα δικηγορικό(;) γραφείο σε μια “αλεπότρυπα” της αχανούς πόλης και σε κανέναν πύργο και κανένα Σίτυ.

Σε γραφείο που εκπροσωπούσε διάφορες εταιρείες και όχι μιας  εξαιρετικά επιτυχημένης εταιρείας του Λονδίνου,όπως είχε εμφανιστεί.Οταν άρχισαν οι δίκες ο Ν.Δρανδάκης πούλησε λέει την εταιρεία σε μια,που αλλού,γερμανική εταιρεία που έδωσε λέει,εκατομμύρια να την πάρει…

Πρόλαβε όμως να ανακηρυχθεί  το 2017 απο το ίδιο ίδρυμα “επιχειρηματίας της χρονιάς” γιαυτή τη μεγάλη επιτυχία του…

Ο Αντύπας Καρίπογλου είναι δικηγόρος που έγινε πρόεδρος του Κόμματος “Δράση” του Στέφανου Μάνου.Καίριες θέσεις στο Κόμμα αυτό η Αντιγόνη Λυμπεράκη,πρώτη εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη και πριν ξαναγυρίσει στη Νέα Δημοκρατία μετείχε και ο Θ.Σκυλακάκης,σήμερα υπουργός.

Πρόεδρος στο Ιδρυμα αυτό είναι η Λένα Δραγούμη,χήρα του Μάρκου Δραγούμη.

Ο Μάρκος Δραγούμης ποιός ήταν;

Ο Στρατής Κατάκος έγραψε γιαυτόν και τα εξής:

“…Αιώνια έφηβος, ανεξάντλητα αισιόδοξος, παραγωγικότατος μέχρι τέλους παρά τις περιπέτειες της υγείας του, ήταν αναμενόμενο να συνδεθεί και να συμπορευτεί τα τελευταία χρόνια με τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ξαναφέρουν τις φιλελεύθερες ιδέες στην ελληνική πολιτική έρημο. Χρηματοδότησε και προσέφερε τα δικαιώματα της επανέκδοσης του βιβλίου του στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών και βοήθησε με κάθε τρόπο όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς του φιλελεύθερου χώρου.

(το παραπάνω κείμενο βασίζεται εκτενώς σε άρθρο του τ. Γραμματέα του ΚΕΦίΜ, Στρατή Κατάκου που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, στις 6 Ιουλίου του 2011)”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ποιά είναι;

Μα η εφημερίδα στην οποία γράφει ο κατά το ίδρυμα αυτό “Δημοσιογράφος της χρονιάς” Πάσχος Μανδραβέλης…

Ο Στρατής Κατάκος ποιός είναι;

Είναι ο επόπτης του Δήμου Αθηναίων του κώστα Μπακογιάννη στο Γηροκομείο Αθηνών.

Μόλις προχθές σε έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη τον προτείναμε μάρτυρα.Να πάει να πει στον Εισαγγελέα γιατί γράφει σε κείμενό του ότι το Γηροκομείο έχει στο περίπου 700 έως 1000 ακίνητα,ενώ σε επισημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων το 2017,(όταν ο Δρανδάκης γινόταν επιχειρηματίας της χρονιάς )ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την απογραφή των ακινήτων.Αρα η απογραφή σημαίνει ότι τα κατέγραψε μέχρις ενός.Αρα και ο επόπτης τα ξέρει μέχρις ενός.Δεν νοείται συν-πλην 300 ακίνητα των οποίων η αξία είναι αμύθητη.

Σε ένα απο τα ακίνητα αυτά του Γηροκομείου μένει με ενοίκιο για χρόνια και ένας απο τους δημοσιογράφους που φωτογραφήθηκε στην κακοκαιρία με καφέ στο Κολωνάκι(όχι στο Μεταξουργείο που μένει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατ.Σακελλαροπούλου…) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μας το είχαν προτείνει παλαιότερα,αλλά επειδή κάναμε έρευνα για το πλουσιότερο ίδρυμα της Ευρώπης,το γηροκομείο και τα σκάνδαλα της πρώην Διοίκησης και της μετέπειτα διοίκησης Μπουμπα,δεν σκεφτήκαμε καν να νοικιάσουμε απο το Γηροκομείο…

Σε άλλη μια σπιταρώνα στο Κολωνάκι μένει διευθυντικό στέλεχος του Αλαφουζέϊκου.Με ενοίκιο.Απο το Γηροκομείο κι αυτό…

Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Ελληνικό,ο Βοτανικός και ο Πολιτισμός.Ο Αδωνης ανακοινώνει ότι σε ένα μήνα απο τις εκλογές θαμπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό,ενώ θα προχωρήσει και το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό,όπως επιθυμεί σφόδρα και ο Αλαφούζος.Σε ένα μήνα απο τις εκλογές ο Κυριακος Μητσοτάκης θέλει να ορίσει με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.Ψάχνει και βρίσκει στην οδό Σφακίων του Μεταξουργείου έναν ,του οποίου το βιογραφικό γράφει:

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1985). Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, σε δραματικές σχολές (Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Ίασμος, Θέατρο των Αλλαγών κ.ά.).

Διετέλεσε Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και αναπληρωτής Διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ την περίοδο 2014-15 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θέατρο Πάνθεον.”

Τέλος Αυγούστου του 2019 τον ορίζει με την Μενδώνη που έχει σύμβουλο την Παναγιωταρέα διευθυντή.

Κάποια μουρμουρητά ακούγονται στον χώρο του Πολιτισμού για την επιλογή και τον τρόπο της.

Κάπως πρέπει να κλείσουν στόματα,αλλα πως;

Εχει ο Θεός…

Ετσι μετά 2-3 μήνες, προς το τέλος του 2019, ο Δημ Λιγνάδης βγαίνει “καλλιτέχνης της χρονιάς”.

Εκείνη την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έψαχνε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ολοι έλεγαν ότι θα προτείνει τελικά τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκείνος όμως, μια και βρισκόταν νοερά ακόμα στο Μεταξουργείο, ρίχνει μια ματιά κάνα χιλιόμετρο πιο μακριά απο το σπίτι του Λιγνάδη.Και η τύχη του χαμογελά!

Βρήκε πρόεδρο στην οδό Μυλλέρου στο Μεταξουργείο.

Που;Ιδού τι έχει γραφεί:

“…Σ’ ένα ιδιαίτερης αισθητικής αρχιτεκτονικής και πρωτότυπο συγκρότημα κατοικιών στην καρδιά του Μεταξουργείου, διαμένει η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για κτίριο επί της οδού Μυλλέρου που διαθέτει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα, μεγάλη αυλή, εσωτερικά ρετιρέ με θέα το κοίλο ύπαιθρο, καθώς και ξεχωριστά πολυτελή αυτόνομα διαμερίσματα.

Συνένοικοι μεταξύ άλλων με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι δημοφιλής τραγουδιστής με έντεχνο ρεπερτόριο επιχειρηματίες και μηχανικοί…”

 

Μια απο τις πρώτες επιτυχίες του Δημ.Λιγνάδη είναι ότι καταφέρνει  και φτάνει στο Μέγαρο.Το προεδρικό.Και τον υποδέχεται  εύχαρις η πρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μικρός που είναι ο κόσμος…Λονδίνο-Μεταξουργείο-Προεδρικό…Μια πηδηξιά δρόμος είναι οι αποστάσεις.Και όλοι οι καλοί χωράνε σε αυτό τον μικρό κόσμο…

Υ.Γ. 1.Υπήρχε ένας οργανισμός Ο.Π.Ε.Κ του Σημιτέϊκου.Πρόεδρος ήταν ο Ράπανος των Τραπεζών και Αντιπρόεδρος ο κΚΟσμίδης,του Σημίτη και των τραπεζών.Μέλος του ΔΣ μαζί με τον Ν. Αλιβιζάτο και κάποιους άλλους και η…Λίνα Μενδώνη.

Υ.Γ. 2 Δεξί χέρι των Καραμανλήδων στην πολιτική ήταν και είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος,μόνιμος στόχος του Αλαφουζέϊκου,το οποίο παράγει “δημοσιογράφους της χρονιάς”.Το 1999 στις 7 Μάη με κυβέρνηση Σημίτη η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραφε:

” Μετεγγραφές….
Και το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγεται για μια θέση στην ευρωλίστα της N.Δ.
Στο πλαίσιο προφανώς της προσέγγισης Καραμανλή – Μητσοτάκη.
Αλλά ο υιός του πρώην πρωθυπουργού μάλλον δεν ελκύεται από τις προτάσεις αυτές.
Άλλωστε, μόλις προσφάτως πήρε μετεγγραφή.
Από την Τράπεζα Πίστεως πήγε στην Εθνική τράπεζα.
Και η σύζυγος του Mαρέβα συνεχίζει να εργάζεται στην γερμανικής ιδιοκτησίας Bankers TRUST.
Έχουν πιάσει τα πόστα στις μεγάλες τράπεζες.
Και θα τις εγκαταλείψουν για το Στρασβούργο.”
 Μικρός πράγματι ο κόσμος…
Υ.Γ 3 Ο Αλ Κούγιας,γνωστός περισσότερο για την παλαιότερη δήλωσή του ότι δικαστές είναι στις υπηρεσίες μεγαλοεπιχειρηματιών δήλωσε ότι είναι αθώος ο Λιγνάδης.Φυσικά.Αφού ένοχος είναι ένας προπονητής απο ένα νησί και ένας καθηγητής απο το Περιστέρι μπορεί να είναι και ο Λιγνάδης;Όλοι ίσα και όμοια  είναι;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.