Ταλαιπωρία για γερά νεύρα! Χωρίς ρεύμα και νερό η μισή Αττική

Από «ετοιμότητα»… άλλο τίποτα!

Ενώ η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα, ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται… ικανοποιημένοι με τα μέτρα που υποτίθεται έλαβαν εδώ και σχεδόν δέκα μέρες, όπου ενημερώθηκαν για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Μετά το απόλυτο αλαλούμ για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, οι ευθύνες έγιναν «μπαλάκι» μεταξύ των αρμόδιων και ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε για δεύτερη ημέρα σήμερα ότι είναι ανεπαρκής. Δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας παραμένουν εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και νερό, με την πλειοψηφία των ζημιών να προέρχεται από πτώσεις δέντρων. Τα νοικοκυριά έμειναν μέσα στο τσουχτερό κρύο του χιονιά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς χωρίς θέρμανση και τηλεπικοινωνίες.

Ποιες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έως και τώρα αντιμετωπίζουν οι περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση, Βριλίσσια.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Αμοργό, την Ικαρία την Κρήτη. «Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι καταναλωτές μπορούν να δηλώσουν τη βλάβη καλώντας στο 11500 είτε ηλεκτρονικά στο «myapp ΔΕΔΔΗΕ», είτε στην ιστοσελίδα.

Έμειναν χωρίς νερό

Έντονα είναι και τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Αττική. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, χωρίς νερό έχουν μείνει περιοχές Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Πανικός επικρατεί και στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δέχτηκε πάνω 1.067 κλήσεις μεταξύ των οποίων για κομμένα δέντρα που προκάλεσαν ζημιές αλλά και για απεγκλωβισμούς από σπίτια ή οχήματα.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.