Π. Αργυρίου : Οι μεταλλάξεις τύπου Βραζιλίας και Ν. Αφρικής είναι το σοβαρό θέμα της πανδημίας

Συντάκτης:

Ο συγγραφέας και ερευνητής , Πέτρος Αργυρίου μιλώντας στο 98.4 , ανέλυσε σήμερα το πεδίο όλων των μεταλλάξεων, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα στελέχη όπως της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής, καθιστούν πλέον άκρως ανησυχητική την κατάσταση με την πανδημία, αφού είναι σαφές για τον ίδιο από εργαστηριακές και κλινικές μελέτες , πως τα εμβόλια για το αρχικό στέλεχος του ιού , δεν μπορούν να καλύψουν πάνω από 40%-50% στα νέα στελέχη, οπότε ακόμη και 6 βδομάδες να χρειαστούν για την εμφάνιση εμβολίων που θα πιάνουν τα νέα στελέχη, η παραγωγή τους και η διάθεση τους , όπως έδειξε και το εμβόλιο για τον αρχικό , θα πάρει μήνες και τείχος ανοσίας μέσα στο 2021 δεν πρόκειται να επιτευχθεί .

Εκτίμησε δε ότι ίσως γρήγορα τα δύο νέα στελέχη αποδειχθούν τα πλειοψηφικά στη κοινότητα , την ώρα που οι αρμόδιοι παγκοσμίως δεν φαίνεται να εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης και μένουν μόνον στο πως θα διασώσουν τα υπάρχοντα εμβολιαστικά προγράμματα , που έχουν καταλήξει σε ένα μεγάλο φιάσκο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.