Δεν «κλειδώνουν» τη Θεσσαλονίκη οι λοιμωξιολόγοι: Αρνητική η εισήγηση τους για ολικό lockdown

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε για ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Θεσσαλονίκη, τις αποφάσεις θα τις ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας.

Για τη Θεσσαλονίκη οι αρχικές πληροφορίες υποστήριζαν πως έχει «κλειδώσει» το ολικό lockdown, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα νέα δεδομένα υποστηρίζουν πως υπάρχουν διαφορετικές γνώμες μεταξύ των «ειδικών» για τη συμπρωτεύουσα.

Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν να μπει άμεσα σε ολικό lockdown και η Θεσσαλονίκη, όμως υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως καλύτερο είναι να περιμένουμε, καθώς η εικόνα της επιδημίας δεν είναι τόσο επιβαρυμένη.

Επομένως, περίπου το 50% των κατοίκων της χώρας (Αττική, Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια) αναμένεται να βρίσκεται σε lockdown, ενώ αν τελικά μπει και η Θεσσαλονίκη αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.