Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Σε καταγγελία προχώρησε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για τις απαράδεκτες συνθήκες και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες, εν μέσω πανδημίας στα αστικά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία: Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. που εν μέσω πανδημίας, αντί να ασχοληθεί με την αύξηση μέτρων προστασίας, επιβατών και εργαζομένων με εντατικοποίηση της απολύμανσης των οχημάτων και ειδικά λεωφορείων, που δεν διαθέτουν παράθυρα για τον εξαερισμό του χώρου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δεν έχουν προβεί ακόμη σε καμία ενέργεια προληπτικής διενέργειας τέστ για τους εργαζόμενους, αδυνατούν ακόμη να καλύψουν την επάρκεια μέσω προμήθειας, ικανού αριθμού μασκών για τις καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου.
Αντί αυτών, και σαν αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στο κοινωνικό έργο της μεταφοράς του επιβατικού κοινού και ειδικά την εδώ και ένα χρόνο δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, στρέφονται εκδικητικά κατά των εργαζομένων με σειρά μονομερών ενεργειών.
Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση για τον Οργανισμό, αρνούνται να παρακρατούν τις εισφορές των εργαζομένων για τα Ταμεία του Συνδικάτου, του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, αδιαφορώντας για την τεράστια προσφορά αυτού του Ταμείου στην Κοινωνία με εκατοντάδες φιάλες αίματος, καθώς και την μη παρακράτηση για την πρόσθετη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και των οικογενειών τους και μάλιστα σε μια περίοδο που γνωρίζουμε τον φόρτο των δημόσιων νοσοκομείων.
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. που με τις ενέργειές της αναγκάζει τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας να συνωστίζονται στα γραφεία του Συνδικάτου προκειμένου να μην απολέσουν τα δικαιώματά τους αλλά και να διαφυλάξουν την ύπαρξη του Συνδικάτου ενάντια στις προθέσεις των Διοικούντων που στοχεύουν στην διάλυσή του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.