Θωμαΐδης: Αύξηση ιικού φορτίου 42% με 40.000 φορείς στην Αττική την τελευταία εβδομάδα

Πιο ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική, όπως μαρτυρούν, όχι μόνον οι 50-80 ημερήσιες εισαγωγές με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία, αλλά και τα λύματα.

Μιλώντας στο «Open», ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης εξήγησε πως μόνο την τελευταία εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη, παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 42% στην Αττική, όπου οι φορείς του ιού υπολογίζονται σε περίπου 40.000, την ώρα που έξι βδομάδες πριν, στις 20 Δεκεμβρίου ήταν οκτώ φορές λιγότεροι, μόνο 5.000.

Όπως σημείωσε, μετά τα Χριστούγεννα, κάθε εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα στο Λεκανοπέδιο είναι αυξημένο, που σημαίνει πως υπάρχει συνεχής διάδοση του ιού.

Ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε πως αυτή τη στιγμή οι αριθμοί στην Αττική δείχνουν 1.000 άτομα-φορείς, από τους οποίους οι 600 ασυμπτωματικοί, ανά 100.000 πληθυσμού, που σημαίνει, όπως είπε, ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και πιστή τήρηση των μέτρων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.