25η Μαρτίου 2021: Ο Πούτιν δεν θα δώσει το «παρών» στην παρέλαση

Δεν θα δώσει τελικά το «παρών» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη ότι έχουν λάβει προσκλήσεις για να παρευρεθούν στην παρέλαση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρίγκιπας Κάρολος, ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέλαβαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ωστόσο, ερωτηθείς εάν ο Ρώσος πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου, ο Ντμίτρι Πέσκοφ απάντησε αρνητικά.

Η διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα προβληματίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αναζητά λύση «συμβατή» με τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μία από τις λύσεις που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή της διεξαγωγής της παρέλασης στο Τατόι, προκειμένου να μην ακυρωθεί, ειδικά φέτος που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου θα κριθεί και από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα δημοσιεύματα, στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα (και πάνω από τον χώρο της παρελάσεως) και τέσσερα Rafale της γαλλικής L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15.

Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.