Ο Σκορπιός γίνεται Μόντε Κάρλο – Ο Ριμπολόβλεφ μετατρέπει το θρυλικό νησί σε VIP θέρετρο

Το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση γίνεται σημείο αναφοράς, όχι μόνο στο Ιόνιο Πέλαγος αλλά στη Μεσόγειο. Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, επενδύει ίδια κεφάλαια. Το πρότζεκτ με τις 7 VIP σουίτες τις 12 επαύλεις από μηδενική βάση, την ανάπλαση των χώρων με αθλητικές εγκαταστάσεις, τους παιδότοπους, την τεχνητή λίμνη, αναμένεται να ξεπεράσει τα 165 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, για τη μεγαλύτερη σε εξέλιξη επένδυση στον τουρισμό, τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

Θα είναι το πρώτο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδας και ένα από τα λίγα στη Μεσόγειο, που θα απευθύνεται σε κροίσους, σε μεγιστάνες, σε εκείνους που πληρώνουν μια υπερπολυτελή ιδιωτικότητα, για την αναψυχή ή τις διακοπές τους.

«Ήδη, η τοπική κοινωνία έχει ξεκινήσει να εισπράττει», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας και τονίζει πως η ανάπτυξη του Σκορπιού δίνει ώθηση στο καταπράσινο γραφικό Μεγανήσι αλλά και την Λευκάδα. «Η περιοχή μας, θα γίνει διεθνής πόλος έλξης. Θα δεχτεί τουρίστες υψηλού επιπέδου. Θα τονώσει την τοπική οικονομία, κάτι που άρχισε να φαίνεται, καθώς δεν είναι λίγοι, εκείνοι που απασχολούνται τόσο ως μόνιμο προσωπικό, όσο και στα συνεργεία της επένδυσης», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ο Σκορπιός, διοικητικά ανήκει στον δήμο Μεγανησίου και από την πρώτη στιγμή, ο Ρώσος επιχειρηματίας έδειξε το ενδιαφέρον του.

«Έχουμε επικοινωνία με εκπροσώπους της εταιρείας, η οποία έχει κάνει αξιόλογες ευεργεσίες στον μικρό μας δήμο. Μας έχει δώσει, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, ένα φορτηγάκι, ένα πυροσβεστικό όχημα. Βοήθησε για την επισκευή του ταχύπλοου που έχει ο δήμος για τη μεταφορά ασθενών, μας δώρισε τη μηχανή του», λέει ο δήμαρχος.

Ο κ. Δάγλας, βλέπει την επόμενη μέρα με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και για τον δήμο γιατί από την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα εισπράξει περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, σημαντικό ποσό για ένα μικρό νησί.

Η επένδυση στον Σκορπιό, θα είναι φιλική προς το περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με σεβασμό στον μύθο του Ωνάση. Άλλωστε, οι τάφοι του Αριστοτέλη, της Χριστίνας, του Αλέξανδρου και της αδελφής του Ωνάση, είναι στο νησί, στην εκκλησία Παναγίτσα. Τα υπάρχοντα κτήρια, συντηρούνται και ανακατασκευάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των υψηλών επιπέδου φιλοξενούμενων. Στην παρούσα φάση, στον Σκορπιό ολοκληρώνονται χωματουργικές εργασίες, παρεμβάσεις σε δρόμους και σε διάφορες εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί, πως η εταιρεία χρησιμοποιεί συνεργεία, εργάτες και τεχνίτες από την περιοχή, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μεγανησίου.

Η επιχειρηματίας τουρισμού, Αργυρή Κατωπόδη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επένδυση έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως, «όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι καλοδεχούμενη προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Σέβονται την ιστορία του νησιού, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία».

Με την εμπειρία στον χώρο του Τουρισμού η κ. Κατωπόδη τονίζει: «Θεωρώ, πως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, τα μικρά και τα μεγάλα νησιά μας. Και επιτέλους η Λευκάδα και το Μεγανήσι, θα μπουν δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η διαφήμιση θα είναι τεράστια. Οι υπηρεσίες του τουρισμού θα αναβαθμιστούν και όλοι οι επαγγελματίες είναι φυσιολογικό να ανταποκριθούν στην μεγάλη πρόκληση». Μάλιστα, επισήμανε πως έχει αρχίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στη γύρω περιοχή, τόσο στα νησιά, όσο και στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. «Θέλω να πιστεύω, ότι τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο το Σκορπιό, η περιοχή θα γίνει το ελληνικό Μόντε Κάρλο».

«Η υπογραφή της ΚΥΑ, στις 31.12.20 έδωσε το πράσινο φως για την μεγάλη αυτή επένδυση, και αναμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωσή της» τονίζει ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλμπος Καλός, ο οποίος χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την εξέλιξη για την περιοχή.

«Καλωσορίζουμε την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου “Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας”, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη νήσο Σκορπιός» λέει ο κ. Καλός και συμπληρώνει ότι ο Σκορπιός, πρόκειται να αναβαθμίσει το επίπεδο υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον VIP τουρισμό, θα ενισχύσει την οικονομία της περιοχής και της χώρας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του, αλλά και θα ισχυροποιήσει την θέση της Λευκάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Τέλος, ο δήμαρχος Λευκάδας υπογραμμίζει: «Το έργο έχει προϋπολογισμό 165 εκατομμύρια ευρώ και το επενδυτικό σχέδιο, θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, το οποίο αφορά την δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.