Π. Καμμένος: Βρήκαμε λύση για το στρατόπεδο Παύλου Μελά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οριστική λύση στο θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου “Παύλου Μελα” στην τοπική κοινωνία φαίνεται πως δόθηκε, όπως ανακοίνωση σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος
Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, το υπουργείο θα λάβει εκατό διαμερίσματα αντί του 5%, τα οποία θα δοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δύο μουσεία.
Ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει μια μόνιμη έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ένα μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως.
“Θα ήθελα να αναφερθώ και στη Θεσσαλονίκη -το λέω επειδή είναι εδώ ο κ. Τριανταφυλλίδης που το έχει παλέψει πολύ-, για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Το άρχισε το θέμα αυτό και οφείλω να το πω αυτό. Ο κ. Τριανταφυλλίδης πίεσε για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και ζήτησε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Βρήκαμε μία λύση, σύμφωνα με την οποία θα πάρουμε γύρω στα εκατό διαμερίσματα αντί του 5%, τα οποία θα δοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορέσουν για τα στελέχη να δημιουργηθούν κατοικίες. Παράλληλα γίνονται δύο μουσεία μέσα. Ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει μια μόνιμη έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ένα μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
“Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμμένο, για τον καλό του λόγο για το στρατόπεδο Παύλου Μελά και όχι μόνο. Να πω «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Κάντε το. Περιμένουμε τον Πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη να ανακοινώσει επίσημα. Να μην δίνονται μόνο τα στρατόπεδα της Αθήνας, από το Σκοπευτήριο Καισαριανής, από τον Ασύρματο  κλπ στις τοπικές κοινωνίες. Επιτέλους, να δοθεί και ένα στρατόπεδο, από τα πολλά στρατόπεδα και στον λαό της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης που το έχει τεράστια ανάγκη λόγω της ασφυκτικής οικιστικής ανάπτυξης με τις αναγκαίες προϋποθέσεις, βέβαια.. Δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου”, επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
https://www.youtube.com/watch?v=Mk6sMRIk9Torn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.