Λ.Λαυρεντιάδης: Αθώος για τα δάνεια της Proton Bank

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την εμπλοκή του στα δάνεια της Proton Bank. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τις κατηγορίες της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αυτουργίας σε απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο σύνολό της και για την κατηγορία της απιστίας σε δύο δάνεια δικών του εταιριών.

Οι δικαστές έκριναν με βάση την απόφαση τους πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με την ιδιότητα του προέδρου της Proton Bank, λειτούργησε υπέρ των δανειοδοτήσεων εταιρειών συμφερόντων του, αλλά χωρίς να εξαπατήσει ή υπεξαιρέσει τα χρήματα. Μάλιστα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας του Γιάννη Δραγάτση, ο επιχειρηματίας επέστρεψε το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (2-1) μόνο για το αδίκημα της κοινής απιστίας του 390 ΠΚ αποδίδοντας του συμμετοχική και όχι αυτουργική δράση, δηλαδή χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου διαχειριστική ιδιότητα στο πρόσωπο του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε, επίσης, κατά πλειοψηφία δύο δικηγόρους και έξι τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας, μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε τέσσερα χρόνια. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως έπρεπε να αθωωθούν. Αντίθετα οι συνολικά 43 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και οι καταδικασθέντες, αθωώθηκαν ομόφωνα από τις υπόλοιπες βαρύτερες κακουργηματικές πράξεις της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δεκτά τα ελαφρυντικά

Το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της Εισαγγελέα της Έδρας, έκανε δεκτά όλα τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι για την κατηγορία της απιστίας που καταδικάστηκαν.

Ως προς τις ποινές, ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινών 5 έως 6 ετών στους εννέα κατηγορουμένους, ενώ η τελική απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Το «σκάνδαλο» δεν ήταν σκάνδαλο…

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Νικόλαο Κωνσταντόπουλο και Εμμανουήλ Ροδουσάκη, η σημερινή εξέλιξη και η κατά πλειοψηφία ενοχή του εντολέα τους για το συγκεκριμένο αδίκημα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη δικαίωσή του σε δεύτερο βαθμό.

Το «σκάνδαλο» της PROTON που ταλάνισε το πανελλήνιο απεδείχθη μη σκάνδαλο, απεδείχθη φούσκα που ξεφούσκωσε και πάντες τελούν εν πλήρει πεποιθήσει για την πλήρη δικαίωση και αθώωσή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των λοιπών 7 κατηγορουμένων σε β’ βαθμό.

Ας σημειωθεί πως μέχρι σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει αθωωθεί σε 17 υποθέσεις που είχε παραπεμφθεί με παρόμοιες έωλες κατηγορίες…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.