Εμβολιασμοί-Ρεκόρ: Κλείστηκαν 60.000 ραντεβού από το απόγευμα της Δευτέρας

Αριθμός ρεκόρ 60.000 ραντεβού έχουν κλειστεί από το απόγευμα της Δευτέρας που ανέβηκε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό στο emvolio.gov.gr μέχρι αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα, οι συνολικοί εμβολιασμοί έως τώρα είναι 56.232, κάτι που μεταφράζεται στο 0,54% του πληθυσμού.

Όπως είναι γνωστό σε λίγες ημέρας ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.με τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, να έχουν προτεραιότητα. Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται σε Κέντρα Υγείας και σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού και τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν τίθεται θέμα για εμβολιασμούς μόνο σε νοσοκομεία, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Από τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογράφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034. Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Σε περίπτωση που κάποιος ο οποίος ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται να εμβολιαστεί και δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα για να ελεγχθεί το αίτημα και να λάβει ενημέρωση με οδηγίες.

Όποιος ή όποια δεν έχει ΑΜΚΑ σε αυτό το link συμπληρώνει τα στοιχεία του ώστε να εξεταστούν από επιτροπή (https://emvolio.gov.gr/aitisi).

Στην αίτηση πρέπει να συμπληρώσετε τα κάτωθι στοιχεία:Επώνυμο *

Όνομα *
Πατρώνυμο *
Αριθμός εγγράφου ταυτοποίησης *
Είδος εγγράφου ταυτοποίησης *
A.M.K.A. (εφόσον υπάρχει)
Α.Φ.Μ. (εφόσον υπάρχει)
Τηλέφωνο επικοινωνίας *
Εmail επικοινωνίας *

Σημειώνεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου, αντί για τις 20/1 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών από 85 ετών και άνω, για τους οποίους από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά. Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και ακολουθούν ακόμη 13 νησιά της χώρας στα τέλη Ιανουαρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.