Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 85 ετών – Οι 4 τρόποι για να κλείσουμε ραντεβού – ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι πολίτες άνω των 85 ετών να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ανέλυσε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ξεκινώντας ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι «η πλατφόρμα, το emvolio.gov.gr, έχει, ήδη, “ανέβει”» επισημαίνοντας στη συνέχεια τον ρόλο που θα παίξουν τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ λόγω του γεγονότος ότι η πρώτη φάση αναφέρεται σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.
«Μεταβαίνοντας σε ένα φαρμακείο μπορεί να κλείσει κανείς τα δύο ραντεβού ξεκινώντας από τώρα, το ίδιο ισχύει και στα ΚΕΠ, ειδικά για τα ΚΕΠ υπάρχει μία πρόσθετη μέριμνα, να μπορεί ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μία υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού. Επειδή, όμως, τα ΚΕΠ λειτουργούν τώρα με ραντεβού, προβλέπεται πως ειδικά γι’ αυτή τη διαδικασία να πάει και να κλείσει την ημερομηνία χωρίς ραντεβού».
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στον τρίτο δρόμο που είναι άυλη συνταγογράφηση, όπου «λόγω του καλού μητρώου που έχει να προτείνει στοχευμένα ραντεβού στους συμπολίτες μας» επισημαίνοντας, μάλιστα, πως τα μηνύματα της άυλης συνταγογράφησης έχουν ξεκινήσει, ήδη, να φεύγουν. Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο το τι πρέπει να κάνει ο πολίτης μετά το μήνυμα που θα λάβει με έναν κωδικό. «Μέσα σε 72 ώρες ο πολίτης θα πρέπει να απαντήσει στο 13034 στέλνοντας αυτόν τον κωδικό και μόνο, εφόσον το προτεινόμενο ραντεβού είναι επιθυμητό από εκείνον», επισήμανε ο υπουργός.
Όσο για τον 4ο δρόμο, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου θα μπορεί ο πολίτης με χρήση των κωδικών του Taxis και τον ΑΜΚΑ, εφόσον βρίσκεται στην κατηγορία των πολιτών που έχουν προτεραιοποιηθεί, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα ωρών και έπειτα να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.
Στην ερώτηση αν μπορεί κάποιος πολίτης να αλλάξει το ραντεβού του, ο κ. Πιερρακάκης είπε: «Η απάντηση είναι “ναι”, μπορούμε να αλλάξουμε το ραντεβού μία φορά». ξεκαθαρίζοντας το «μέχρι ποτέ» πως είναι 72 ώρες πριν το πρώτο ραντεβού εμβολιασμού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.