Παράταση lockdown: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν έως τις 18 Ιανουαρίου

Την παράταση του lockdown έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 06.00 το πρωί ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξαιτίας της ανησυχίας για το επιδημιολογικό αποτύπωμα που αφήνουν οι γιορτές, οπότε και υπήρξε μεγαλύτερη κινητικότητα και χαλαρότητα. Έτσι αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

– Ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα Δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, σχολεία ειδικής αγωγής και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με την τήρηση όλων των απαιτούμενων πρωτόκολλων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, όπου είναι εφικτό αλλά και με τη χρήση περισσότερων εισόδων, εάν υπάρχουν.

– Δεν θα λειτουργήσουν λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

– Συνεχίζεται η απαγόρευση για το ψάρεμα και το κυνήγι

– Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το ισχύον καθεστώς. Χωρίς πιστούς για την επόμενη εβδομάδα. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

– Στις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

– Αναφορικά με τα δικαστήρια, θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Έτσι από τη Δευτέρα θα διεξάγονται και δίκες για κακουργήματα που παραγράφονται ως το τέλος του 2023, πλημμελήματα που παραγράφονται ως το τέλος του 2022 και μέρος αστικών υποθέσεων και ασφαλιστικών μέτρων.

– Θα γίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Σούπερ Λιγκ 2, από το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. Όπως και στη Σούπερ Λιγκ 1, παίκτες και προπονητές θα τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τους αγώνες.

– Αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα έως και τις 21 Ιανουαρίου, από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, αλλά και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στο μέρος που δηλώνεται στο έγγραφο plf για 7 ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο χρόνος περιορισμού θα είναι όσες οι μέρες διαμονής τους. Ειδικά για τους επιβάτες από το ΗΒ, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα, θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο τεστ pcr όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ταξιδιώτες του εξωτερικού, πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους και να έχσουν συμπληρώσει τη φόρμα plf.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.