Θεοφάνεια: Ένταση, συνωστισμός και ουρές για Θεία Κοινωνία με τις ευλογίες κυβέρνησης και εκκλησίας

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που καταγράφονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας: Συνωστισμός, ουρές και Θεία Κοινωνία έχει το «μενού» της ημέρας που σίγουρα κάνει τους λοιμωξιολόγους να… ιδρώνουν και, όλα δείχνουν, πως θα κοστίσει επιδημιολογικά το επόμενο διάστημα. Να ευχηθούμε να μη συμβεί φυσικά κάτι τέτοιο.

Παρά τους δεκάδες νεκρούς που σκορπά καθημερινά στο διάβα του ο φονικός κορονοϊός, τις γεμάτες ΜΕΘ, τις θυσίες των καταστημάτων αλλά την ψυχολογία στα τάρταρα από το δίμηνο lockdown, η κυβέρνηση έκλεισε το μάτι στην Εκκλησία και ανήμερα των Θεοφανείων, οι εκκλησίες άνοιξαν, χωρίς να λείπουν – φυσικά- εικόνες συνωστισμού, σε κάποιες περιπτώσεις κατεβασμένες μάσκες αλλά και -φυσικά- ουρές πιστών για να λάβουν Θεία Κοινωνία.

Στη Μητρόπολη του Πειραιά, παρά το γεγονός πως υπήρξε μία στοιχειώδης τήρηση των μέτρων όσων αφορά τις αποστάσεις, όταν ήρθε η ώρα για τη Θεία Κοινωνία, οι πιστοί σχημάτισαν ουρές, οι μάσκες κατέβηκαν και πιθανότατα οι λοιμωξιολόγοι θα πιάνουν το κεφάλι τους από αγανάκτηση. Στην Πάτρα, ιερέας βγήκε με το δισκοπότηρο στην είσοδο της εκκλησίας για να μεταλάβουν οι πιστοί…

 

 

«Παρατράγουδα» στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα. Ακολούθησαν προσαγωγές.

Νωρίτερα τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

 

Δείτε το βίντεο του GrTimes:

Κανονικός αγιασμός στο Αίγιο υπό το βλέμμα του Αμβρόσιου

Ούτε από μέτρα ούτε από την εγκύκλιο του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πτοήθηκαν ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος αλλά και ο πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος καθώς τέλεσαν κανονικά αγιασμό στο Αίγιο ενώ υπήρξαν και δύο κολυμβητές.

 

Όπως επισημαίνει το Flamis.gr,, πληροφορίες αναφέρουν πως παρενέβη ο Εισαγγελέας και κάλεσε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο. Το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητρπολίτη 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Εικόνες συνωστισμού στη Μητρόπολη Χανίων

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη των Χανίων τα Θεοφάνεια, αν και νωρίς το πρωί, κατά τη λειτουργία, η προσέλευση των πιστών ήταν μικρή και χωρίς να παρατηρείται μαζικότητα, όπως επισημαίνει το zarpanews.gr. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές.

 

Εύβοια: Έπεσε για τον σταυρό και τραυματίστηκε άσχημα

Δυστυχώς, στην Αμάρυνθο Ευβοίας η απόφαση νεαρών ατόμων να τιμήσουν τα Θεοφάνεια ρίχνοντας μόνοι τους τον Σταυρό στη θάλασσα ώστε να πέσουν μέσα και να τον πιάσουν, συνοδεύτηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό, όπως αναφέρει το Eviathema.gr.

 

Ένα από τα άτομα πέφτοντας στην θάλασσα χτύπησε άσχημα αφού παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να μείνει ακινητοποιημένος μέσα στο νερό.

 

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό ενώ έπειτα μετάβει καΐκι στο σημείο ώστε να μεταφέρει τον νεαρό στο λιμάνι της Αμαρύνθου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.