Ο προβληματισμός για το εμβόλιο

Υπάρχει μια «ανησυχία» με εκείνους που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για τον Covid-19, για να δοθεί έτσι το καλό παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Για όσους αρνούνται το εμβόλιο έχουν ήδη ξεκινήσει σχέδια να εξαναγκαστούν με έμμεσο τρόπο, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία που ετοιμάζουν νόμο για απαγόρευση στα ΜΜΜ σε άτομα που δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Τι είδους παράδειγμα δίνει όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pfizer που κατασκευάζει το εμβόλιο όταν δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα διευθυντικά στελέχη δεν θα εμβολιαστούν για να μην πάρουν τη σειρά κανενός; Πως περιμένουν να πιστέψουμε μια τέτοια δικαιολογία τη στιγμή που παράγουν οι ίδιοι τα εμβόλια κατά δεκάδες εκατομμύρια; Μήπως φοβούνται κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε, μιας και δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις κλινικές μελέτες;

Όταν δεν δίνουν το καλό παράδειγμα οι ίδιοι οι κατασκευαστές γιατί αποκαλούν συνωμοσιολόγους εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν; Ποια είναι δηλαδή η διαφορά μεταξύ τους;

Δημήτρης Μ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.