Κορονοϊός: Αυτό είναι το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τον εμβολιασμό

Κορονοϊός: Αυτό είναι το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τον εμβολιασμό

Tο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που έστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας για τον κορονοϊό αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο πακέτα οδηγιών.

Το πρώτο αφορά τους πολίτες και θα βρίσκεται σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο ώστε να είναι ενημερωμένοι πριν κάνουν το εμβόλιο.

Επίσης, δίνονται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με το πόσα ασφαλή είναι τα εμβόλια, για το αν παρέχουν μακροχρόνια προστασία, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που ίσως δούμε μετά τον εμβολιασμό, ή γιατί πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας μετά τον εμβολιασμό.

Το ίδιο εγχειρίδιο περιλαμβάνει και το έγγραφο συναίνεσης, αλλά και το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες.

Το δεύτερο έχει αναλυτικές οδηγίες προς γιατρούς και νοσηλευτές που θα εμβολιάζουν για τα μέτρα ατομικής προστασίας, την υγιεινή και τις παρενέργειες.

Στο ίδιο εγχειρίδιο αναφέρονται και τα είδη των εμβολίων που έχουν παρασκευαστεί για τον κορονοϊό. Της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneka είναι τα τρία εμβόλια που αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Κορονοϊός: Αυτό είναι το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τον εμβολιασμό

Αναφέρονται οι διαφορές μεταξύ των τριών εμβολίων, πότε πρέπει να γίνει η δεύτερη δόση και ποιοι πολίτες δεν πρέπει να εμβολιαστούν, όπως τα άτομα με ιστορικό αναφυλαξίας σε άλλο εμβόλιο, τροφή ή φάρμακο.

Σε περίπτωση που κάποιος μετά τη πρώτη δόση υποστεί αναφυλαξία δεν πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση.

Μάλιστα τονίζεται ότι το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες για ανεπιθύμητες ενέργειες και που πρέπει να απευθύνονται εάν δουν κάτι.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.