Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη των δύο Ελλήνων για κατασκοπεία

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη των δύο Ελλήνων για κατασκοπεία

Από το καλοκαίρι είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας τα δύο άτομα που βρίσκονται στη Ρόδο και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Πρόκειται για δύο άτομα -ο ένας είναι υπάλληλος του Τουρκικού Προξενείου που εδρεύει στη Ρόδο και ο δεύτερος, μάγειρας που εργαζόταν σε πλοίο το οποίο εκτελεί δρομολόγια Ρόδος – Καστελλόριζο.

Και οι δύο κατάγονται από την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΥΠ άρχισε να ασχολείται συστηματικά μαζί τους από τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψη της Προέδρου, ο μάγειρας, το πλοίο στο οποίο δούλευε, είχε διανυκτερεύσει στο νησί, φέρεται να φωτογράφισε τα πάντα.

Ο μάγειρας φέρεται να φωτογράφιζε πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή του Καστελλορίζου καθώς και στρατιωτικές θέσεις και να έδινε το υλικό και τις πληροφορίες στον υπάλληλο του Προξενείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο μάγειρας έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του και τη συνεργασία που είχε με τον υπάλληλο του Προξενείου.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη των δύο Ελλήνων για κατασκοπεία

 

Σε έρευνα στα σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές ασφάλειας της χώρας και είχε φθάσει στη Βουλή η δραστηριότητα του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ρόδου.

Μέσα από τη σελίδα του στο facebook προωθούσε τα σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο με τίτλο ««Πρωτοφανής φανατισμός από υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο».

Είχε απάντησε ο τότε υφυπουργός Νίκος Τόσκας οποίος είχε επισημάνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πράττουν τα δέοντα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες τις ΕΡΤ Ρόδου ο εν λόγω υπάλληλος ζει στο νησί αρκετά χρόνια.

Πηγή: ΕΡΤ/ Δημοκρατική

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.