Αυτές είναι οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Αυτές είναι οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι συμφώνησαν ότι προέχει η μείωση των κρουσμάτων και η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας και εισηγούνται στην κυβέρνηση να ανοίξουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μόνο συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμούν ότι δεν θα επιδεινώσουν τους κρίσιμους δείκτες της πανδημίας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν το άνοιγμα μόνο των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων, ενώ για τα εμπορικά καταστήματα εισηγούνται τη λειτουργία τους με τη μέθοδο του click away.

Η μέθοδος του click away σημαίνει ότι ο πελάτης είτε τηλεφωνεί είτε παραγγέλνει μέσω διαδικτύου και με ραντεβού παραλαμβάνει την παραγγελία του από το κατάστημα.

Το τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει αύριο, οπότε και θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει αλαλούμ σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, όπου τα τηλέφωνα έχουν ήδη πάρει “φωτιά” με ανθρώπους κάθε ηλικίας να ζητούν να μπουν σε λίστα αναμονής.

Αυτές είναι οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

 

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και λίγο αργότερα έγινε γνωστό από την πλευρά του ΕΕΑ ότι στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια.

“Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας” σημειώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης τα “μάζεψε”. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι “το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση.

Κακώς έκανε ανακοίνωση, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση”.

Πάντως, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα να ανοίξουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.