Ο μάρτυρας της υπόθεσης Noor One από το Ντουμπάϊ μίλησε στην εκπομπή Δίκη στο Open

Ο μάρτυρας της υπόθεσης Noor One από το Ντουμπάϊ μίλησε στην εκπομπή Δίκη στο Open

Ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο νέος μάρτυρας της υπόθεσης του Noor One από το Ντουμπάϊ, μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» για τα όσα κατέθεσε αναφορικά και με την εμπλοκή δύο ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε αρχικά: «Κατέθεσα από  τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Το ερωτηματολόγιο ήταν φτωχό και έγραψα στην συμπληρωματική κατάθεση μου να έρθει κάποιος άλλος ανακριτικός υπάλληλος που γνωρίζει την υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος ανακριτικός υπάλληλος δεν είχε ούτε τις γνώσεις, ούτε τις εντολές».

Σε ερώτηση για τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη του είπε: «Δεν μπορώ να πω, έχω δώσει μια κατάθεση που είναι μυστική, δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια.

Κατονόμασα τα πρόσωπα. Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα, που δεν γνώριζε η δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση αν τα πρόσωπα αυτά είχαν σχέση με άλλα που γνώριζαν από πριν οι αρχές: «Ναι έχουν» ενώ  σε ερώτηση αν έχουν καταδικαστεί σε άλλες υποθέσεις, απάντησε θετικά.

Επίσης πρόσθεσε: «Γνωρίζω τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχω ακούσει και άλλες πληροφορίες.

Ζήτησα να κληθούν σαν μάρτυρες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Δεν θα αρνηθώ να εξετασθώ κατά αντιπαράσταση με τους συγκεκριμένους» ενώ πρόσθεσε: «Είναι νέα πρόσωπα, εκτός αυτών που διώκονται ήδη»

Ο μάρτυρας της υπόθεσης Noor One από το Ντουμπάϊ μίλησε στην εκπομπή Δίκη στο Open

 

Για το κίνητρο του να καταθέσει την στιγμή που εννέα μάρτυρες έχουν χάσει την ζωή τους είπε: «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τα κίνητρα μου.

Σαφέστατα και φοβάμαι, θα ήμουν ηλίθιος. Αλλά έπρεπε να καταθέσω.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα που θα δώσω την κατάθεση μου. Να την δώσω όμως σε έναν άνθρωπο που ξέρει την υπόθεση, η απάντηση που δίνω… γεννάει νέες ερωτήσεις για κάποιον που γνωρίζει την υπόθεση.

Η κ. Μάντακα είχε προχωρήσει στην ίδια διαδικασία. Όταν μίλησα με το Πρόξενο, υπήρχε διαρροή στον Τύπο.

Και τότε είχα πει πως δεν μπορώ να καταθέσω, πρέπει να βρεθεί ασφαλής τρόπος για να καταθέσω. Τώρα βρέθηκε αυτός ο τρόπος.

Ξεπεράστηκαν οι δισταγμοί, όταν έστειλα την επιστολή με τα στοιχεία μου στον Άρειο Πάγο».

Για το αν μπορεί να αποδείξει όσα έχει καταθέσει είπε: «Σαφέστατα. Έχω έγγραφα στην διάθεση μου, που δεν είχα εκείνη στην στιγμή, δεν ήξερα τι θα ήθελαν. Μπορώ να τα δώσω όμως».

Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης: «Έχω απαγόρευση εξόδου από την χώρα».

Σε ερώτηση για τους δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες είπε: «Έχουν σχέση με τα ναυτιλιακά και ζουν στην Ελλάδα» και τόνισε κλείνοντας: «Φυσικά και θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, λείπω 17 χρόνια. Κάνω ενέργειες αλλά δυστυχώς μπλοκάρονται, από ελληνικούς παράγοντες».

Με πληροφορίες από το sdna.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.