Απόφαση ΣτΕ: Εκτός σχολείων όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί

Απόφαση ΣτΕ: Εκτός σχολείων όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί

Απόφαση ΣτΕ: Εκτός σχολείων όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί

Μια απόφαση-προπομπός του ΣτΕ δείχνει τον δρόμο του τι θα συμβεί;

Με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να βρίσκεται προ των πυλών και παρά τις διαβεβαιώσεις για μη υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών με αυτό, μια απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δείχνει το δρόμο που αναμένεται να ακολουθηθεί σε ενδεχόμενη άρνηση γονέων μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η συνταγματική υποχρέωση του κράτους (δημόσιου σκοπού) να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν (για τα υπόλοιπα εμβόλια… προς το παρόν).

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, όταν σε σύσταση Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας προς τους γονείς για εμβολιασμό των παιδιών σύμφωνα με το παιδιατρικό πρόγραμμα, κάποιοι γονείς δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να διαγράψει τέσσερα νήπια (από ισάριθμους παιδικούς σταθμούς) που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.