Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι στο “κόκκινο”

Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι στο “κόκκινο”– Τι είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι “από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown”.

Προειδοποίησε, δε, ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια o κ. Ζέρβας τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων. Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον Πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. Τέλος, ανέφερε ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.