Το κινηματογραφικό σύστημα των Rafale που παίρνει η Ελλάδα

Το κινηματογραφικό σύστημα των Rafale που παίρνει η Ελλάδα

Τα πλεονεκτήματα των Rafale απέναντι στους τουρκικούς S-400 και ο σύστημα που εκτοξεύει πυραύλους που θυμίζει ταινία.

Ένα άκρως εντυπωσιακό video με τις δυνατότητες που έχουν τα Rafale τα οποία θα αποκτήσει η Ελλάδα έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης ο ΣΚΑΙ.

Όπως ειπώθηκε, 120 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μόνο για την υποστήριξη τεσσάρων ετών, κι άλλα 300 εκατ. ευρώ για τον οπλισμό τους, που δεν είναι στο οικονομικό πακέτο.

Πρόκειται για τους πυραύλους αέρος – αέρος Meteor οι οποίοι θα δώσουν ασύμμετρο πλεονέκτημα στην Ελλάδα στο Αιγαίο και αφορούν το μεγαλύτερο ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα θα πάνε σε επαναπιστοποιήσεις, ή και αγορές νέων κομματιών από υπάρχοντα όπλα (Exocet, Scalp, MICA). Το συνολικό «πακέτο» ανέρχεται χονδρικά σε 2,2 δισεκ. ευρώ περίπου.

Τα πλεονεκτήματα

Τόσο τα Rafale, όσο και τα F-35 που θα αποκτηθούν από την Γαλλία, δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην χώρα μας έναντι των Τούρκων, καθώς τα πρώτα έχουν μειωμένο ίχνος σε σχέση με τα F-16, ενώ τα δεύτερα είναι χαμηλής παρατηρησιμότητας.

Το χαρακτηριστικό τους αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση το ρωσικό αντιεροπορικό σύστημα S-400 της γειτονικής χώρας που είναι κατασκευασμένο για την αντιμετωπίσω συμβατών μαχητικών.

Σαν πολεμική ταινία

Από εκεί και πέρα  για τα πρώτα 18 αεροσκάφη Rafale που θα αποκτήσει αρχικά υπήρχαν και σχέδια για κάποια συστήματα αέρος – εδάφους, όπου οι δυνάμεις του πεζικού ουσιαστικά… κατευθύνουν με μεγάλη ακρίβεια σε στόχο εδάφους τον πύραυλο που εκτοξεύεται από το αεροπλάνο.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό «κινηματογραφικό σύστημα» που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές, και όχι μόνο, δυνάμεις. Αλλά, αρχικά τουλάχιστον, θα δοθεί έμφαση σε αερομαχίες σε στρατηγική κρούση (Scalp) και αποστολές ναυτικής κρούσης.

Κάτι που σημαίνει οτι δύσκολα θα το δούμε σε κάποιο από αυτά τα αεροσκάφη αυτής της… παρτίδας.

Τα Rafale θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.