Κορονοϊός: Hλικίες… δεν κοιτά

Κορονοϊός: Hλικίες... δεν κοιτά

Κορονοϊός: Hλικίες… δεν κοιτά-Ολες οι ηλικίες είναι ευάλωτες στον κορονοϊό

 

Ο κορονοϊός… ηλικίες δεν κοιτά. Δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι είναι τρωτοί και ευάλωτοι απέναντί του.

Ακόμη και οι νέοι. Τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει γνωστός ο θάνατος δύο ανθρώπων κάτω των 40 ετών.

Του 25χρονου από τις Σέρρες και του 39χρονου dj που δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν.

Έως χθες, Δευτέρα οι διασωληνωμένοι ασθενείς από 18 έως 39 ετών ανέρχονταν σε 15, με τον ρυθμό των νεότερων ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους να είναι ανοδικός.

Ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους μόνο μέσα στον Νοέμβριο και ήταν κάτω των 65 ετών ανέρχεται σε 117 ασθενείς, σύμφωνα τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Οι θάνατοι του ηλικιακού γκρουπ από 18 έως 39 ετών ανέρχονται συνολικά από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε δέκα άτομα.

Τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του ιού επισημαίνει η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία” και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα.

“Απολύτως γεροί άνθρωποι πεθαίνουν σε όλον τον κόσμο και από όλες τις λοιμώξεις” αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο” και προσθέτει ότι όπως συναντάται βαριά επίπτωση σε νέους και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έτσι αντίστοιχα η Covid-19 δεν είναι… θανατική καταδίκη για όποιον ηλικιωμένο κολλήσει.

“Εξακολουθούν οι νέοι που νοσούν βαριά με τη νόσο και όσοι καταλήγουν να είναι πολύ λίγοι.

Είναι όμως, τόσο μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων που μοιραία κολλούν όλο και περισσότεροι οι οποίοι δεν θα νοσήσουν ήπια.

Δεν παύει να είναι τρομακτικό να χάνονται νέοι άνθρωποι” επισημαίνει η κ. Γκάγκα.

Όσον αφορά στις αιτίες που οδηγούν κάποιους νέους να νοσούν βαριά κι άλλους να είναι ασυμπτωματικοί, η κα Γκάγκα υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη αιτία.

“Είναι θέμα ανοσοποιητικού. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύστημα που μπορεί να κατασταλεί ή να διεγερθεί.

Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους προκαλείται μια υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού” αναφέρει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.