Σακελλαροπούλου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε δήλωσή της για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε: «Γιορτάζουμε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

 

Αυτό το διάστημα που η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ενταθεί, σκέφτομαι τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υποδειγματικό πατριωτικό ήθος βρίσκονται επί μήνες σε επιφυλακή, χωρίς τη δυνατότητα για μια ανάπαυλα, για μια συνάντηση με την οικογένειά τους».

Παράλληλα έκανε λόγο για «όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που φυλάττουν τα χερσαία σύνορά μας, που σχηματίζουν “πλωτά τείχη” με τις φρεγάτες και τα υποβρύχιά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας» και προσέθεσε: «Θέλω να τους απευθύνω ένα ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε πάντα κοντά τους, όχι απλώς με τη σκέψη μας, αλλά και με την έμπρακτη μέριμνά μας. Τους οφείλουμε πολλά».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο αγώνας τους να αποκρούσουν κάθε απειλή και να θεμελιώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πατρίδα αξίζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά την τελετή, δέχθηκε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.