Πολυτεχνείο: Απόρθητο “φρούριο” το ΑΠΘ – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πεζές περιπολίες – ΦΩΤΟ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη λόγω του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά από το ΑΠΘ, ενώ έχουν στηθεί και μπλόκα που ελέγχουν πεζούς πολίτες που κατευθύνονται προς το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και το ΑΠΘ. Μέχρι στιγμής υπάρχει η πληροφορία ότι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια προσαγωγή ατόμου έξω από το ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με κλούβες των ΜΑΤ να είναι σταθμευμένες σε πολλά σημεία επί της Εγνατίας αλλά και με αστυνομικούς που κάνουν πεζές περιπολίες. Τα μέτρα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και γύρω από το ΑΠΘ θα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανή προσπάθεια συγκέντρωσης ή πορείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν σπεύσει διμοιρίες από πολλές περιοχές για ενίσχυση των δυνάμεων, όπως Φλώρινα, Πρέβεζα και Καστοριά. Την ίδια ώρα, περιπολικά υπάρχουν σε διαφορά σημεία στην πόλη και ελέγχουν τους βεβαιώσεις και τα sms για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Επίσης υπάρχουν κορδέλες για από αγόρευση στάθμευσης στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή στις 06:00, έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων

Στη Θεσσαλονίκη κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ έχουν απευθύνει φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: “Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα! Οι φοιτητές, μαζί με τον Λαό, γινόμαστε πρωταγωνιστές για τις σπουδές, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν! Καλούμε σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη μπροστά στο Πολυτεχνείο”.

Επιπλέον, η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοεμβρίου στις 15.30 το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, ενώ την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο κάλεσμα έχει απευθύνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ). Προαναγγελίες εκδηλώσεων για τις 15:30 υπάρχουν επίσης και από συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εισαγγελική έρευνα για καλέσματα φοιτητικών συλλόγων και κομμάτων ενόψει του Πολυτεχνείου

Έρευνα για διέγερση σε ανυπακοή διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με καλέσματα που απηύθυναν τα τελευταία 24ωρα, μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτικά κόμματα, για συμμετοχή σε πορεία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση που αποφασίστηκε λόγω έξαρσης της πανδημίας. Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Πηγή: thesstoday.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.