Σακελλαροπούλου: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Στεφάνι κατέθεσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυτεχνείο. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας “η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αρχή της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας. Μια κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την ύψιστη τιμή αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας”.

Σύμφωνα με την ίδια, “το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες, μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της ιστορίας μας. Ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα όμως που εκπέμπει μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι καθολικό. Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.