Σύψας: Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε άρση του lockdown στις 30 Νοέμβρη – Ποιο στοιχείο μας ανησυχεί

“Έχουμε μια πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, έχουμε πέσει κάτω από 3.000, αλλά έχουμε πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία όπως είναι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, που είναι πάνω από 10%, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Ο δείκτης θετικότητας είναι υπερδιπλάσιος. Είναι αυτή τη στιγμή στο 10% και σε μερικά σημεία φτάνει και το 19%, ενώ το όριο ασφαλείας για να μην έχουμε επέκταση είναι το 4%. Αυτό το στοιχείο δείχνει την έκταση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα” δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

“Το lockdown είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξεις την πανδημία, τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν. Έναν τρόπο έχουμε και μας έχει δείξει ο Μάρτιος ότι ο εγκλεισμός είναι αυτός που ρίχνει απότομα την πανδημία, είναι το ισχυρό όπλο που έχουμε. Αυτό το όπλο θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειαστεί για να μπει η πανδημία σε έλεγχο. Είναι αβέβαιο τι θα γίνει, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι στις 30 Νοέμβρη θα έχουμε τόσο καλά στοιχεία για να σταματήσουμε το lockdown, είναι αβέβαιο τι θα συμβεί για ολόκληρο τον Δεκέμβριο για να είμαστε σαφείς. Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας μέχρι την Άνοιξη. Πρέπει με αυτά τα μέσα αποστάσεις, μάσκες και Lockdown για να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι την Άνοιξη” σημείωσε.

“Δεν μπορώ να σας απαντήσω ούτε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα” πρόσθεσε. “Αν ανοίξουμε, κάποια στιγμή θα γίνει, θα αναγκαστούμε να ξανακλείσουμε μετά. Σίγουρα μέχρι την Άνοιξη έτσι θα πάμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.