Πότε έρχονται τα πρώτα έξι «Ραφάλ» στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να έλθει στη Βουλή η προμήθεια των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ», ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 αναμένονται τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Την ίδια στιγμή, η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, αποκαλούμενη και ως «φωλιά» των Μιράζ-2000, αναβαθμίζεται διαρκώς καθώς προχωρά ταχέως η υποστήριξη των γαλλικών μαχητικών.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, μαζί με τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα μαχητικά τύπου Ραφάλ θα προχωρήσει και η υποστήριξη των πυραύλων Exocet που φέρουν τα Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως διευκρίνισε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η υποστήριξη των πυραύλων AM-39 Exocet που φέρουν τα Μιράζ 2000 πρόκειται να συμπεριληφθεί στη σύμβαση προμήθειας όπλων των Ραφάλ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την προώθηση και ψήφιση του νόμου για τα Ραφάλ εντός του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει η «Καθημερινή» σε άλλο δημοσίευμά της, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ εντατικές συζητήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι, προκειμένου τα πρώτα έξι Ραφάλ που θα μεταφερθούν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021 να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο μεταχειρισμένα.

Στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας επικρατεί ενθουσιασμός, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τη φοβερή προσφορά που υπάρχει για τους τέσσερις πρώτους χειριστές που θα πάνε στη Γαλλία για να εκπαιδευθούν στο νέο μαχητικό αεροσκάφος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.