Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε θανάτους ανά κρούσματα

Η Ελλάδα έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη κατά το διάστημα 8-12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Πιο συγκεκριμένα, οι θάνατοι από κορονοϊό, επταπλασιάστηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες στη χώρα, με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε 20 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Επίσης, ενώ για το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου, η Ελλάδα μετρούσε 5 θανάτους ανά 1.000 κρούσματα, πλέον, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 18. Αυξημένος δηλαδή, κατά σχεδόν 1-3 μονάδες από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αυτήν την στιγμή.

Επιπροσθέτως, παρά το γεγονός πως σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Μ.Βρετανία οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν το πενθήμερο 8-12 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 29 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα, το αντίστοιχο νούμερο έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί (!).

 

Όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ η Ισπανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία παρουσιάζουν μειώσεις (ή μικρές αυξήσεις, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας εν προκειμένω) ανάμεσα στα δύο πενθήμερα , στην Ελλάδα ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά, σχεδόν κατά 50%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.