Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τα μηνύματα στο 13033 – Το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα μηνύματα των πολιτών στο 13033 για να κυκλοφορήσουν, τα οποία ξεπέρασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα 8 εκατομμύρια.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στο 13033 στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, στάλθηκαν 3,9 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Πρόκειται, μάλιστα, για αριθμούς ρεκόρ αν λάβει κανείς υπόψη ότι στο πρώτο lockdown του Μαρτίου ο μέσος όρος των μηνυμάτων που έστελναν οι πολίτες στο 13033 ήταν περίπου 2,9 εκατομμύρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους δρόμους – κυρίως της Αττικής – επικρατεί κίνηση, αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το πρώτο lockdown. Κι αυτό γιατί είναι ανοιχτά δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί, η τηλεργασία εφαρμόζεται στο 50%

Τι ισχύει τελικά με τα νέα μέτρα και τα μηνύματα στο 13033

Μετά το σάλο για «κόφτη» στα μηνύματα μέσω sms στο 13033 εν μέσω lockdown ήρθαν διευκρινίσεις από επίσημα χείλη. «Δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα sms στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, και πρόσθεσε ότι όπως και η μάσκα όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Ο κ.Ζαριφόπουλος είπε ότι όσον αφορά στα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown για τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.