Σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου – Δύο νεκρά παιδιά, 19 τραυματίες και μεγάλες ζημιές στο νησί

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στη Σάμο, λόγω του ισχυρότατου σεισμού, έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και τα τουρκικά παράλια.

Δύο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών. Και οι δύο ήταν μαθητές Λυκείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγοντας από το σχολείο τους προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι δύο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε τη στιγμή που περνούσαν από έναν στενό δρόμο της πόλης.

Οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό ανέρχονται σε 19. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας 14χρονος, που φέρει ανοιχτά κατάγματα, θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Επίσης, μία 63χρονη γυναίκα, που έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν επτά τραυματίες. Όλοι είναι εκτός κινδύνου. Επίσης, 10 πολίτες μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν στις οικίες τους. Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στη Σάμο. Σημειώνεται ότι το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 17 χιλιόμετρα Βόρεια του νησιού, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,8 χιλιόμετρα.

Δείτε πλάνα της ΕΡΤ από τα δρομάκια στην περιοχή Γεφυράκι, όπου συνέβη η τραγωδία με τα δύο νεκρά παιδιά:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.