Τίποτα δεν σταματά μια επιδημία που είναι «καταδικασμένη» να εξαπλωθεί με πολλά κρούσματα αλλά λίγα θύματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, 1259 νέα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά λίγους θανάτους καθώς η πανδημία δυστυχώς προχωρά γιατί είναι “καταδικασμένη” να προχωρήσει και όπως αναφέρουν τα στοιχεία οι 12 θάνατοι με το 96% των θανόντων να αφορά άτομα 70 ετών και άνω και έχοντας κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Η ανακοίνωση: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης, είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» είπε ο κ. Τσιόδρας. Αναφέρθηκε στις απαγορεύσεις λέγοντας ότι δεν του είναι ευχάριστο να φορούν όλοι μάσκα και τα μικρά παιδιά. Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown. Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία, είπε ακόμα.

Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός, είπε και πρόσθεσε ότι βλέπει να αυξάνεται το ποσοστό διασποράς ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει αυτό;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ακόμα ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Αν δεν κάνουμε όλα όσα σας είπα δεν θα γίνει τίποτα σωστά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.