Με μάσκα ή χωρίς: Τι συμβαίνει όταν μιλάμε ή βήχουμε – Το βίντεο που επαίνεσε ο Φάουτσι

Το βίντεο που δείχνει τι συμβαίνει όταν μιλάμε ή βήχουμε εντυπωσίασε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο, Αντονι Φάουτσι

Το βίντεο που επαίνεσε μέχρι και ο Άντονι Φάουτσι επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει μ το φτάρνισμα και τον βήχα με ή χωρίς μάσκα προσώπου. Οπως μπορείτε να δείτε σε αργή κίνηση, στο βίντεο που δημοσίευσε το The Slo Mo Guys, καταγράφεται περίπου 40 φορές πιο αργά όσα συμβαίνουν με ένα φτάρνισμα, αλλά φαίνονται και πόσα σωματίδια αποβάλλονται ακόμη και με την ομιλία.

«Νομίζω ότι αυτό που μόλις δείξατε είναι μια ωραία επίδειξη της σημασίας του να φοράμε μάσκες και καλύμματα προσώπου», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. «Αν μιλάτε, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά έπεσαν στο έδαφος, γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση, αλλά μερικά από αυτά παραμένουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, είναι τόσο σημαντικό να φοράμε καλύμματα προσώπου ακόμη και όταν πιστεύουμε ότι είμαστε σε κατάσταση όπου κανείς δεν φτερνίζεται ή βήχει. Δεν έχει σημασία. Το αποδεικνύετε όμορφα».

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο, ο Άντονι Φάουτσι τόνισε τη σημασία που έχει να φοράμε τη μάσκα παντού. Ο Δρ. Φάουτσι λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό που οι άνθρωποι δεν υπολογίζοyν είναι ότι αν μιλάνε, ακόμα κι αν δεν το κάνουν δυνατά, ή εάν τραγουδάνε, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από την ομιλία, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να μείνουν στον αέρα για μια χρονική περίοδο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.