Η κυβερνητική παλινωδία «της μάσκας»: Πως από «επικίνδυνες» έγιναν το «εμβόλιο» κατά του κορωνοϊού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποχρεωτική μασκοφορία όλων των Ελλήνων από το Σάββατο τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς(!) χώρους. 

Πλέον με εντολή κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων οι Έλληνες θα βλέπουν τους συμπολίτες τους… «μισούς». Μάλιστα, ήταν τέτοια η «θέρμη» του πρωθυπουργού για τις μάσκες, που τις χαρακτήρισε.. «εμβόλιο» λέγοντας:

«Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη».

Παρόλα αυτά δεν πάει πολύ καιρός από τότε που ο -εξαφανισμένος πλέον- (γιατί άραγε;) κ.Τσιόδρας προειδοποιούσε τους ΈΛληνες πολίτες για την «επικινδυνότητα» των μασκών. Μάλιστα δεν ήταν μόνο μία φορά που ο αγαπητός λοιμωξιολόγος καταφέρθηκε εναντίον της χρήσης μάσκας, αλλά αρκετές. 

Στο τέλος είδε κι αυτός το «φως» κι αποφάσισε πως η μάσκα ήταν «απαραίτητη».

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ.Τσιόδρας για το θέμα της μάσκας:

31/3 «Σε αυτή την επιδημία, βλέπετε ανθρώπους να προσπαθούν να πάρουν μάσκες να προστατευθούν. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκες προσώπου εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο, δεν έχει αποδειχθεί πως η μαζική χρήση μάσκας μειώνει την μετάδοση».

1/4 «Αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις, δεν έχει νόημα η χρήση μάσκας οι οποίες είναι σε έλλειψη αλλά απαραίτητες για ασθενείς και υγειονομικούς»

4/4 «Με βάση τα δικά μας δεδομένα αυτή τη στιγμή, το όφελος αναμένεται να είναι μικρό (σσ. από τη χρήση μάσκας). Το όφελος μιας τέτοιας πρακτικής μπορεί να αυξηθεί, αν αυξηθεί περαιτέρω η μετάδοση τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή, σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα. Σε κλειστούς χώρους ενδεχομένως να δούμε μια τέτοια σύσταση στην Ευρώπη γενικότερα τις επόμενες μέρες. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τους περιορισμούς μιας τέτοιας στρατηγικής».

9/4 «Στην παρούσα φάση η επιτροπή δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας. Η επιτροπή τοποθετήθηκε για τη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα, οι οποίες δεν συστήνονται και είναι κι επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που ανήκουν στο γενικό κοινό. Μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.