Φωτογραφία-σοκ: «Ταμπουρωμένο» στα 6 ν.μ. το ΠΝ βλέπει να περνάει το Oruc Reis στα 9 ν.μ. από ελληνικό έδαφος

Φωτογραφία-σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ που δείχνουν μία ελληνική φρεγάτα κλάσης «S» να βρίσκεται «ταμπουρωμένη» στα 6νμ και το Ορούτς Ρέις να περνάει ανενόχλητο στα 9νμ από το Καστελόριζο.

Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί με τηλεφακό από το Καστελόριζο και δείχνει το Ορούτς Ρέις σε απόσταση αναπνοής από την ελληνική φρεγάτα, η οποία απλά παρακολουθεί.

Υπό άλλες συνθήκες τα πλοία δεν θα είχαν φτάσει τόσο κοντά, καθώς γύρω από το Oruc Reis βρίσκεται ο τουρκικός στόλος, ο οποίος το συνοδεύει 24 ώρες το 24ωρο και δεν αφήνει τα ελληνικά πλοία να πλησιάσουν κάτω από τα 10 μίλια.

Άλλωστε έτσι είχε γίνει και το περιστατικό με την «επακούμβηση» της τουρκικής  φρεγάτας από την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία έγινε πολύ πιο μακριά από το τουρκικό ωκεανογραφικό από ότι απεικονίζει την ελληνική φρεγάτα κλάσης «S»η φωτογραφία.

 

Το περιστατικό δείχνει και την αποθράσυνση των Τούρκων οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να φέρουν το ωκεανογραφικό τόσο κοντά στα πλοία του ΠΝ αλλά και στο ελληνικό έδαφος, αφού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, καθώς δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεδιπλώσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τις δυνατότητές τους.

Τα περί «πλωτού φράγματος» που «αποτρέπουν το στρίψιμο» του Ορούτς Ρέις φυσικά δεν ισχύουν, καθώς το ωκεανογραφικό δεν είναι… κρις κραφτ για να κάνει μανούβρες και «πιρουέτες» αλλά η πορεία του είναι προκαθορισμένη όπως και οι στροφές που θα πάρει, αφού λόγω του ότι κάνει έρευνες με απλωμένα καλώδια δεν έχει περιθώρια ελιγμών.

Εκτός κι αν για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θεωρείται μεγάλη επιτυχία που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φυλάει τα… ελληνικά χωρικά ύδατα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.