Κλείσιμο περιπτέρων: Το μέτρο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό που της γύρισε μπούμερανγκ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Ελλάδος, Θεόδωρος Μάλλιος, μίλησε στην κάμερα του Open για το μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που αφορά τον κλάδο του, το κλείσιμο δηλαδή των περιπτέρων από τις 12 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Το μέτρο αυτό ακολούθησε ένα άλλο μέτρο, μετά την καραντίνα στο οποίο για λίγους μήνες απαγορευόταν η πώληση αλκοόλ στα περίπτερα από τις 0:00-05:00. Το δεύτερο κύμα όμως του ιού έφερε το κλείσιμο των περιπτέρων, αφού η μεταμεσονύκτια λειτουργία τους συνδέθηκε με τον συνωστισμό των νέων σε πλατείες.

Όπως φαίνεται όμως η κίνηση αυτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γύρισε μπούμερανγκ στην κυβέρνηση καθώς κατά τα λεγόμενα του προέδρου οι νέοι βρήκαν τον τρόπο να συγκεντρώνονται ξανά χωρίς να τους λείψει το αλκοόλ.

«Τα παιδιά κάνουν τα κουμάντα τους. Τα βλέπεις με τελάρα μπίρες και ποτά για να φτιάχνονται νωρίτερα. Το κακό ξεκινά από τις οκτώ, τις εννιά» δήλωσε ο κος Μάλλιος στο Open ενώ συμπλήρωσε «Έρχονται έτοιμα φτιαγμένα με τελάρα μπίρες, με ουίσκι. Πιο σκληρά γιατί τώρα τον νέο δύο μπίρες πού να τον πιάσουν».

Στην ερώτηση για το πόσο έχει επηρεαστεί ο κλάδος από την αλλαγή του ωραρίου στα περίπτερα απάντησε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα τους μήνες του γενικού lockdown.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.