Βόρειο Αιγαίο: Τουρκικές ασκήσεις «τρομοκρατίας» της Ελλάδας από Αν.Θράκη μέχρι Χίο

Η Τουρκία κλιμακώνει τις επιθετικές της ενέργειες και την επίδειξη δύναμης από τον κόλπο του Ξηρού στην Ανατολική Θράκη,  μέχρι τα νότια της Χίου.

Σήμερα μάλιστα εξέδωσε NAVTEX για τη διεξαγωγή αύριο 20 Οκτωβρίου ναυτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο.

Αυτές οι ασκήσεις σε συνδυασμό με την παρουσία μεγάλου αριθμού τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού, συνθέτουν ένα σκηνικό απόπειρας «τρομοκρατίας» της ελληνικής πλευράς στο Βόρειο Αιγαίο, στο οποίο φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μεταφέρει τις ενέργειες εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας η Άγκυρα, όταν «τελειώσει» με το Καστελόριζο.

Άλλωστε η αρχή έγινε χθες με την δημοσιοποίηση των χαρτών για τις ζώνες έρευνας και διάσωσης.

Την ίδια στιγμή ανάμεσα στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και τη Ρόδο η Τουρκία έχει αποστείλει το πλοίο ηλεκτρονικό πολέμου Candarli, ενώ το Oruc Reis σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί αυτή τη στιγμή θα περάσει σε λίγες ώρες στα 10 ναυτικά μίλια από την Μεγίστη και στα 8 ναυτικά μίλια από την Στρογγύλη.

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης; Επιστολές στον ΟΗΕ και διαβήματα στην ΕΕ…

Τα σημεία των τουρκικών NAVTEX:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.