Άρση ασυλίας και διεθνές ένταλμα σύλληψης τα επόμενα βήματα για τον Λαγό

Hδη έχουν δρομολογηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, οι διαδικασίες προκειμένου να καθαιρεθεί ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πρώτο βήμα είναι να οριστικοποιηθούν οι ποινές προκειμένου η Ελληνική Πολιτεία να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών μεταβιβάζει τη σχετική δικογραφία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος και θα υποβάλλει στις Βρυξέλλες το φάκελο με τις ποινές αλλά και το αίτημα για άρση της ασυλίας.

Η επιτροπή νομικών θεμάτων εξετάζει το φάκελο και στη συνέχεια διαβιβάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο για την τελική απόφαση.

Πάντως ο Γιάννης Λαγός έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εξαιτίας του μόνιμα εμπρηστικού λόγου του και των ρατσιστικών σχολίων τα οποία κάνει.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Λαγού, μία για το σόου που έκανε μέσα στην Ευρωβουλή όταν έσκισε την τουρκική σημαία και μια άλλη, όταν προέβη σε ρατσιστικά σχόλια κατά των προσφύγων της Μόριας.

Μάλιστα αντιμετωπίζει κυρώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά και αναμένεται μείωση του μισθού του, ακόμα και απαγόρευση της εισόδου του στην Ευρωβουλή.

Αφού αρθεί η ασυλία του και παραμένει στις Βρυξέλλες η Ιντερπόλ θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα αναλάβει η βελγική Αστυνομία.

Αν ο Λαγός επιστρέψει στην Αθήνα το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Αστυνομία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.