Στην έκδοση F3-O4T με ραντάρ AESA θα ανήκουν τα 12 μεταχειρισμένα Rafale που θα πάρει η Ελλάδα

Λεπτομέρειες για τα Rafale που πρόκειται να προμηθευτεί η Ελλάδα, δίνουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με αυτά αρχικά το Παρίσι ήταν υπέρ της πώλησης 8 νέων Rafale στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει την κατασκευάστρια Dassault, αλλά η Ελλάδα πίεσε αυτά να είναι 6 τελικά, προκειμένου να συμπιέσει το κόστος.

Έστω και έτσι, τονίζει το γαλλικό δημοσίευμα, τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη που θα παραλάβει η Ελλάδα, θα προέρχονται από τα πλέον νέα που έχει παραλάβει η γαλλική Αεροπορία.

Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες είναι κατασκευής 2012-2018 και ανήκουν στην υποέκδοση F3-O4T κάτι που σημαίνει ότι φέρουν ραντάρ AESA RBE-2 και φυσικά βλήματα SCALP-EG, μεταξύ άλλων.

Έτσι σε συνδυασμό με τα 6 νέα της έκδοσης F3R δημιουργείται μια δύναμη από 18 μαχητικά της έκδοσης F3 η οποία η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα εξασφαλίσει αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι της τουρκικής.

Ποια είναι η υποέδκοση F3-O4T και τι περιλαμβάνει

Τα Rafale της συγκεκριμένης έκδοσης διαθέτουν:

Ραντάρ AESA RBE-2

Σύστημα προειδοποίησης επερχομένου βλήματος DDM-NG

Αισθητήρα IRST (στο υπέρυθρο φάσμα)    OSF-IT, βελτιωμένης έκδοσης του αρχικού OSF.

Δυνατότητα μεταφοράς του βελτιωμένου ατρακτίδιου Damocles-XF με επιπλέον κάμερα ημέρας υψηλής ευκρίνειας περάν της υπάρχουσας IIR

Κινητήρες M88-2-E4 με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου από 2 έως 4%.

Αυτό που είναι άγνωστο είναι εάν τα 6 νέα Rafale της ΠΑ θα διαθέτουν μια βελτιωμένη έκδοση των κινητήρων  M88, που προορίζεται για εξαγωγές (είχε προταθεί στα ΗΑΕ) αλλά απαιτεί μεγαλύτερο αεραγωγό κατά 1,5 εκατ. και εφαρμογή υλικών RAM για την βελτίωση του Η/Μ ίχνους του αεροσκάφους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.