Έκλεισε η συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med. Η Ελλάδα από καρπαζοεισπράκτορας, πρωταγωνιστής απέναντι στην Τουρκία

Είναι η σημαντικότερη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελλάδα μεταπολεμικά. Είναι η συμφωνία που ακυρώνει την σημασία της Τουρκίας στην περιοχή και αναβαθμίζει την στο έπακρο την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Είναι μία συμφωνία που ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς δεν είχαν τολμήσει καν να ονειρευτούν. Ήταν δεμένοι στο άρμα της Κλίντον και στην Ελλάδα της ανυπαρξίας και της καρπαζιάς. Μία συμφωνία που αποδεικνύει ότι όταν η Ελλάδα διεκδικεί, πετυχαίνει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι εναντίον της. Διότι το αέριο αν περνούσε από την Τουρκία θα είχε κάτω από το μισό κόστος.

Η Ελλάδα όμως απέδειξε με τις ενέργειες της ότι μπορεί το κόστος του υποθαλάσσιο αγωγού να είναι μεγαλύτερο η ασφάλεια μας που προσφέρει η Ελλάδα και η Κύπρος στην διαμετακόμιση του, αντισταθμίζουν αυτό το κόστος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.