«Τελεσίγραφο» του Ρ.Τ.Ερντογάν μετέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ στον Κ.Μητσοτάκη: «Ή συμβιβασμός ή πόλεμος»

Παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τηλεφώνησε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Τούρκο πρόεδρο.

Αυτό που όμως έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και δέυτερη φορά τον Κ.Μητσοτάκη στο οποίο ουσιαστικά του μετέφερε ένα “τελεσίγραφο” μετά την συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν το οποίο απλά ήταν ότι ή θα συμβιβαστεί ή θα οδηγηθεί σε κρίση που μπορεί φτάσει ακόμα και την θερμή εμπλοκή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως έγινε γνωστό ήδη από το πρώτο τηλεφώνημα, βρέθηκε η ένταση αλλά και πως θα μπορούσε να γίνει η αποκλιμάκωση της, μεταξύ των δύο πλευρών.

Αρχικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και έπειτα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αργότερα, όπως επιβεβαιώνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τραμπ πραγματοποίησε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία, με τον κ. Μητσοτάκη μετά το τηλεφώνημά του προς τον Τούρκο πρόεδρο το οποίο έκρινε αναγκαίο ώστε να προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

Ο Τραμπ ζήτησε από Ερντογάν και Μητσοτάκη αποκλιμάκωση και διάλογο. Ακόμα και σήμερα η Αθήνα προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την Άγκυρα. Αντί όμως απάντησης άκουσε την έκδοση NAVTEX.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.