Μάζης για ελληνοτουρκικά: «Όσο η Γερμανία δεν επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν μπορεί να είναι διαμεσολαβητής»(ΒΙΝΤΕΟ)

“Θα είναι ήττα του Ερντογάν η εκεχειρία που συζητείται στην Λιβύη, έστω και για λίγες ώρες” τόνισε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης που ήταν καλεσμένος στο OPEN. Επίσης για το θέμα της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που ανακοίνωσε ότι παράγγειλε η Τουρκία, ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός αποκάλυψε από την Μόσχα, ότι η ανακοίνωση είναι περισσότερο για διαφημιστικούς λόγους καθώς αυτή την περίοδο λαμβάνει χώρα στην Τουρκία μια έκθεση πολεμικού υλικού.

Η Ελληνική anti-Navtex

Με αεροναυτική άσκηση σε περιοχή που περιλαμβάνει και τα ύδατα της NAVTEX που επεκτάθηκε χθες από την τουρκική πλευρά, απαντά η Αθήνα στις κινήσεις της Αγκυρας. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται από αρμόδιες πηγές, κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ώς τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.